Return to KLUBNL.PL main page

rsgb_lf_group
[Top] [All Lists]

LF: Re: WSPR beacon

To: [email protected]
Subject: LF: Re: WSPR beacon
From: "Dave Sergeant" <[email protected]>
Date: Sun, 06 Sep 2009 21:20:53 +0100
In-reply-to: <[email protected]>
References: <[email protected]>, <[email protected]>, <[email protected]>
Reply-to: [email protected]
Sender: [email protected]
On 6 Sep 2009 at 21:05, James Moritz wrote:

> Dear LF Group,
> 
> The M0BMU WSPR beacon is running again - I have jacked up the antenna to
> increase the ERP a bit. G4WGT and G7NKS are also active - any reports
> would be very welcome.
> 
> Cheers, Jim Moritz
> 73 de M0BMU 

OK, it looks as if the sound card clock synch error is the problem. As 
suggested I have been trying recording for the first minute of each 
period then stopping - by the simple expedient of switching the K2 to a 
different band. Result, solid copy.....

1958  16  2.5   0.503972  0 M0BMU IO91 37
2000  16  2.4   0.503972  0 M0BMU IO91 37
2002  16  2.6   0.503972  0 M0BMU IO91 37
2006 -26  6.2   0.503965  0 M0BMU IO91 37
2006  16  2.6   0.503972  0 000AAA (BadMsg)
2008  12  2.5   0.503972  0 M0BMU IO91 37
2010  11  2.7   0.503971  0 M0BMU IO91 37

(apart from something went a bit wrong at 2006... And note the +16dB, 
you are strong!).

I can see a couple of other weak traces on the spectrogram but no copy 
of others.

(and having now stopped doing that tedious turning off after 1 minute I 
now see that it is copying Jim solidly now on full cycles. Maybe you 
did something your end Jim?.....)

73 Dave G3YMC

http://www.davesergeant.com



<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>