Forum

SAQ nadaje 24 grudnia 2016  

  RSS

sq5bpf
(@sq5bpf)
Active Member Moderator
Dołączył: 2 lata temu
Posty: 10
22/12/2016 8:35 pm  

SAQ będzie nadawać jak co roku 24 grudnia 2016 o 8:00 UTC (9:00 czasu polskiego), strojenie od około 7:30 UTC (8:30 czasu polskiego). 

Więcej informacji:

http://alexander.n.se/osaekerhet-kring-utsaendning-paa-julafton/

Jest to bardzo dobra okazja do przetestowania swoich możliwości nasłuchowych na VLF. 200kW na częstotliwości 17.2kHz jest bardzo łatwe do odebrania w Polsce z powodu małej odległości (wszak SAQ jest stacją transatlantycką,  podobnie zresztą jak nasz AXO/AXL/SPL).

Sygnał powinien  być dobrze widoczny na naszym grabberze VLF, jeśli będzie  on działać (nadal jest  w fazie testów).


Cytat
Share: