Return to KLUBNL.PL main page

rsgb_lf_group
[Top] [All Lists]

RE: LF: IW4DXW with bad signal on MW in WSPR

To: <[email protected]>
Subject: RE: LF: IW4DXW with bad signal on MW in WSPR
From: "Clemens Paul" <[email protected]>
Date: Fri, 19 Apr 2019 17:16:36 +0200
Dkim-signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/simple; d=gmx.net; s=badeba3b8450; t=1555686997; bh=TuStWowwCX3PRfUpngZ6q43tHAx05UWM12P941kO7c0=; h=X-UI-Sender-Class:From:To:References:In-Reply-To:Subject:Date; b=hLyCuHHkXIVeAPlZt+LtVD3KS9PkTTO5cguttVxlY1JgxJkdy9ZjcgB+kksECleAC MoiadCD/Y3tK1eoxjG8MGLxmLZl7guTqrkv7nDgMZKTN7A2E7mL2p/0jwss1CsUIKE zbYc+2Ba0GI/Fi8KnIP8FUlwVBlmPzcIPoCiVCaE=
In-reply-to: <[email protected]>
References: <[email protected]> <[email protected]> <[email protected]> <[email protected]> <[email protected]> <[email protected]>
Reply-to: [email protected]
Sender: [email protected]
Thread-index: AdT1bErAqiaQk857Q4KPnqRKaLxalQBU+xrg
Hi Tobias,

I believe it was rather a temporary SW or HW problem of Perseus which had been
started shortly before ,i.e. cold.
Also in the spectrum display (no soundcard involved) the signal looked strange 
which drew my attention first.
Then the multiple decodes showed up.
And I saw another double decode in the database by DK7FC/p.
Later transmissions decoded normally.
I've never have seen such a phenomen in my RX setup so far,
Only the QRO stations with real sidebands due to insufficient filtering of 
their power supply have
produced multiple decodes so far.
There have been three of them in the last years but two of them have managed to
produce a clean signal since a while. 

73
Clemens
DL4RAJ 



>-----Original Message-----
>From: [email protected] 
>[mailto:[email protected]] On Behalf Of Tobias DG3LV
>Sent: Thursday, April 18, 2019 12:19 AM
>To: [email protected]
>Subject: Re: LF: IW4DXW with bad signal on MW in WSPR
>
>Hi Clemens !
>
>Your soundcard has a temporary problem. When you see the signals on the
>waterfall, every signal is modulated by this. Restart the WSJT-X and/or
>the soundcard driver, and the problem vanishes. I have that 
>same problem
>from time to time, sometimes even a restart of windows was necessary.
>Yet no idea what causes this.
>
>73 de dg3lv Tobias
>
>Am 17.04.2019 um 22:11 schrieb Clemens Paul:
>> Hello,
>>
>> IW4DXW is booming in here but unfortunately his signal has a
>> very poor purity,hence the multiple deoces.
>>
>>   2019-04-17 20:02   IW4DXW   0.475802   -7   0   JN64bw   
>0.5   DL4RAJ   JN68kj   389   8
>>   2019-04-17 20:02   IW4DXW   0.475787   -7   0   JN64bw   
>0.5   DL4RAJ   JN68kj   389   8
>>   2019-04-17 20:02   IW4DXW   0.475794   0   0   JN64bw   
>0.5   DL4RAJ   JN68kj   389   8
>>   2019-04-17 20:02   IW4DXW   0.475775   -19   0   JN64bw   
>0.5   DL4RAJ   JN68kj   389   8
>>   2019-04-17 20:02   IW4DXW   0.475791   -6   0   JN64bw   
>0.5   DL4RAJ   JN68kj   389   8
>>   2019-04-17 20:02   IW4DXW   0.475772   -20   0   JN64bw   
>0.5   DL4RAJ   JN68kj   389   8
>>   2019-04-17 20:02   IW4DXW   0.475760   -24   0   JN64bw   
>0.5   DL4RAJ   JN68kj   389   8  7
>>
>> 73
>> Clemens
>> DL4RAJ
>>
>>
>>
>
>
>---
>Diese E-Mail wurde von AVG auf Viren geprüft.
>http://www.avg.com
>



<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>